+31 (0)182 640 690

Online specialist met advies op maat

0 item(s)

Krug & Priester bekroond met het 'Blauwe Engel' milieu-label

blauwe engelHet in Balingen (Du) gevestigde bedrijf Krug en Priester, producent van papiervernietigers, heeft het befaamde “Blauwe Engel” label voor milieuvriendelijke functies en toepassingen op (non-food) producten toegekend gekregen.

Gevraagd naar de reden van toekenning zei Hubert Haizmann, algemeen directeur van Krug & Priester: “Wij zijn de eerste fabrikant van papiervernietigers die wordt beloond met dit eco-label voor de uitzonderlijke energie-efficiëntie van onze EBA 1324 tot EBA 5141 modellen. De Zero Energy Consumption modus schakelt de stroom na 30 minuten in standby automatisch uit.” Ook moest Krug & Priester aan andere eisen, zoals duurzame constructie, duurzaam en milieuvriendelijk productieproces, hoge bedrijfszekerheid en lage geluidsemissies, voldoen. “Het was een totaalplaatje, en eigenlijk een bekroning van het merk EBA en ons bedrijf als geheel.”

 

De betreffende EBA modellen zullen het herkenbare “Blauwe Engel” logo krijgen. De Nederlandse importeur van EBA papiervernietigers, Van Randwijk, is zeer verheugd over de toekenning van het label: “Hierdoor wordt nog maar eens duidelijker waarin een Europees kwaliteitsproduct verschilt van goedkope Aziatische fabricaten: 5-maal langere levensduur, lager energieverbruik en hogere productiviteit. Dit reduceert ook nog eens de CO2 uitstoot per machine.”

Het “Blauwe Engel” label (Blauer Engel / Blue Angel) is het oudste milieu-gerelateerde label voor producten en diensten in de wereld. Het werd voor het eerst geïnitialiseerd door de Duitse minister van Binnenlandse Zaken in 1978 als stimulans voor de ontwikkeling en innovatie van milieuvriendelijke producten en diensten. Het label viert dit jaar zijn 35ste verjaardag.

Blauwe engel certificering Blauwe engel gecertificeerde EBA`s